A Bach – virágeszenciák csodálatos hatásai

Dr. Edward Bach a homeopátia atyja, Samuel Hahnemann kutatásai alapján indult neki az egyes növények és betegségek közötti összefüggések kutatásának. Eredeti szakmáját tekintve bakteriológus volt. Minden medicinával kapcsolatos munkásságát hátrahagyva vágott bele a folyamatos kutatásba annak érdekében, hogy kifejleszthesse a ma Bach virágterápia néven ismert növények esszenciáit, melyekkel pszichés betegségek okait célozhatjuk meg.
Bach a kutatásai során rájött, hogy bizonyos lelki állapotokra milyen típusú növény esszencia tud kedvezően hatni. Ez alapján létrehozta a 12 Gyógyírt. A 12 Gyógyír tartalmaz 12 növényt, amely mindegyike egy-egy negatívnak vélt lelki állapotra kedvezően képes hatni. A Bach virágterápia során nem tüneteket kezelünk, hanem magát a betegség okát vesszük célpontba. Bach tovább bővítette és jelenleg már 38 virágesszenciát ismerünk, amit a kezelések alkalmával használni tudunk. Ezen kívül létezik egy 39. esszencia is, ami az Elsősegély esszencia.
A tanfolyam során minden esszenciára külön hangsúlyt helyezünk, hogy kellőképpen el tudjuk sajátítani azok tulajdonságait és az egyes lelki állapotokra gyakorolt jótékony hatásait.

A tanfolyam témái:
– Dr. Edward Bach élete és munkássága
– A 12 Gyógyír
– A Bach terápia mind a 38+1 esszenciájának ismertetése külön-külön csoportonként és alkalmazása a gyakorlatban
– A tanfolyam 3 esetleírással és három rövid terápiás terv készítésével zárul.

A Bach virágterápia nem helyettesíti a modern orvoslás során zajló kezeléseket és orvost nem helyettesít! Az orvosi terápia kiegészítéseként alkalmazandó!

A tanfolyam ára 37.000 Ft., melyet előre utalással lehet fizetni. A tanfolyamhoz tartozik egy írásos tananyag és egy választható online konzultáció, amelynek időpontját közösen határozzuk meg. A konzultáció mindenkivel egyéni meghatározások alapján történik és egyszerre csak egy emberrel konzultálunk.

A tanfolyam végén minden résztvevő központilag a Felnőttképzési rendszer által kiállított magyar nyelvű tanúsítványt kap, melyet postázunk.

A tanfolyam jelenleg csak online formában végezhető, vagy egyéni kérés alapján indul legalább 4 résztvevő esetén.
Az online tanfolyamokról bővebben itt olvashatsz.

Felnőttképzési nyilvántartási szám:
B/2020/003876
B/2021/000275

Jelentkezni a következő linken tudsz: https://www.reikineked.hu/jelentkezesonline

Szeretettel,
Korponay Bocko Henrietta és Korponay Zoltán

Megosztás és kedvelés